fredag 12 november 2010

Jul på Söråkers Folkets HusFörsta snön föll över Söråker för några dagar sedan och ungdomarna passade på att göra den här fina snögubben utanför entrén. Och med snön kommer julevenemangen.

Måndag den 22 november startar vi med American Christmas. Linda Gail Lewis, legenden Jerry Lee Lewis´s lillasyster är en storartad sångerska och pianist med ett rock´n roll & country sound! Tillsammans med Cash Is King ,ett tributeband till Johnny Cash som gör succé vart än de spelar, kommer de att bjuda på en stämningsfull julkonsert med amerikanskt tema.


Den 27 november blir det Småfolkets Julfest. En julfest för de minsta. Kom och träffa Pippi Långstrump, prinsessor, prinsar, Tom och Jerry och många många fler juliga figurer. Det blir fiskedamm och dans kring granen. Och självklart kommer tomten med paket till alla goa barn. Mellan kl 14.00-16.00

Den 4 december visar vi Den Girige live från Dramaten. De slår till med sin bredaste, och mest folkliga direktsändning hittills! Johan Rabaeus gör sin livs roll som Molières klassiske antihjälte, i regi av Gösta Ekman. Efter pjäsen blir det direktsänd frågestund med publiken runt om i landet.

Den 7, 9 och 10 december kör vi Julpärlor.  Ett julbord med en vacker, varm och stämningsfull julshow av Martin Häggström och Stefan Jansson med gäster.


Och sist men inte minst Barbara Hendricks Julkonsert. Live från Engelbrektskyrkan i Stockholm Lördag 18 december 2010. För 15 år sedan - 1995 - satte den världsberömda operasångerskan Barbara Hendricks publikrekord i en till bristningsgränsen utsåld Globen, då hon gav sin Julkonsert för första gången.
Den smakfulla blandningen av internationella och nordiska julsånger i arrangemang för kör och kammarorkester blev också snabbt en försäljningsframgång och den CD som spelades in strax innan den första konserten i Globen har sålt i hundratusentals exemplar världen över.
Sedan dess har Barbara Hendricks turnérat över hela Europa med sin Julkonsert, tillsammans med Gustaf Sjökvist, hans kammarkör och olika orkestrar.

Nu återvänder Barbara Hendricks till Stockholm och den stämningsfulla Engelbrektskyrkan. Repertoaren består förstås av de klassiska svenska och internationella julsångerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar